2022-12-15 Solelgrossisten

Solelgrossisten blir en del av Ahlsell Sverige

Solelgrossisten Sverige AB blir nu en del av Ahlsell-koncernen. I dag undertecknades avtalet som innebär att Ahlsell Sverige AB köper hela det Tomelilla-baserade företaget.

– Nu blir vi en fristående enhet i ett stort och starkt företag som verkligen kan det här med att sälja installationsutrustning till proffs, säger grundaren och VD Niklas Knöppel.

– Det har varit en fantastisk resa sedan vi startade vår grossistverksamhet för mindre än fem år sedan.

När företaget startades av Niklas Knöppel 2014 var man en av Skånes första solelsinstallatörer. Fyra år senare satsade man helt på grossistverksamhet inom solel. Sedan dess har tillväxten varit fantastisk och idag är man ca 50 medarbetare i koncernen. Sedan ett par år är basen i Tomelilla på Österlen med kontor i Malmö/Lund, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Ahlsell å sin sida är ett nästan 150 år gammalt företag som idag omsätter ca 40 miljarder kronor och har ca 6000 anställda. Man är landets ledande distributör av ett heltäckande sortiment av installationsprodukter. Efter förvärvet kommer Solelgrossisten att fortsätta arbeta under eget namn som ett helt fristående företag på samma sätt som nu. Med samma personal och på samma platser, men med tillgång till Ahlsells alla resurser.

– Marknaden för solel växer kraftigt och med Ahlsell får vi de muskler vi behöver för att bli en ännu viktigare och större del av den. Inte minst bli ännu bättre på att ge våra kunder den hjälp och support de behöver. Det är ju ingen hemlighet att tillväxt kräver styrka – och nu får vi det.

– Att bli en del av Ahlsell just nu är perfekt, säger Niklas vidare.

Niklas började själv som installatör, något han menar är en viktig del av framgången.

– Vi förstår våra kunders verklighet och har svaren på deras frågor. Vi ser oss egentligen som ett kunskapsföretag och ambition är att göra våra kunder till solelsproffs.

Ahlsell tar preliminärt över som ägare den 13 januari 2023. Niklas Knöppel kvarstår som VD och även övrig personal är kvar på sina befattningar.

Niklas Knöppel
niklas.knoppel@solelgrossisten.se
0767-88 81 73

Läs pressmeddelandet här!