Solitek

Skrivet den 15 jul 2020

Solitek först med Cradle-to-cradle hållbarhetscertifikat.

Solitek från Litauen är en av de mest spännande leverantörerna av solpaneler idag tycker vi med stort fokus på glas-glas. Man har en helt ny fabrik, snabba leveranser och ett mycket starkt hållbarhetsperspektiv. Nyligen fick man som första europeiska panelproducent hållbarhetscertifikatet Cradle-to-cradle i silver.

Cradle-to-cradle är en världsomspännande certifiering för hållbara produkter och företag som vill verka inom en cirkulär ekonomi. Till skillnad från många andra certifieringar tar man här hänsyn till många olika aspekter – inte bara miljö eller klimat.

Man bedömer materialval ur säkerhets och miljösynpunkt, materialåtervinning, användande av förnybar energi, vattenhushållning och socialt ansvar. Certifikaten delas ut i flera olika nivåer och Solitek är det första i solelsbranschen som fått silver totalt, men ända upp till Platinum på flera delmoment.
Här kan du se hela bedömningen:

– Solitek är kanske det allra grönaste alternativet bland solpaneler idag, säger Mikael Johansson som är försäljningschef på Solelgrossisten. De har haft en CO2 neutral produktion i flera år redan

– Men det är inte bara ur produkt- och produktionssynvinkel, utan även för att de ligger så nära oss att transporterna ger en lägre miljöbelastning. Det är också något som gör att leveranserna blir snabba och flexibla – något som är mycket värdefullt för många.

Läs mer om Soliteks utbud här:

 

Scroll to Top