ICA-Kivik_solel

Skrivet den 17 nov 2018

Solelgrossisten växer 155%

Solelgrossisten har nu framme sina försäljningssiffror för oktober och kan konstatera att bolaget de senaste fyra månaderna (juli – oktober 2018) ökat sin försäljning med mer än 155% jämfört med samma period föregående år.

Solelgrossisten växte nästan 100 % från 2016-2017, men de siffrorna överträffas nu med råge de senaste månaderna med en tillväxt på ca 155 %.

– Under juli – oktober i år har vi sålt för 14 922 tkr, jämfört med 5 845 tkr samma period förra året. Det betyder att vi fortsätter att växa snabbare än solelmarknaden som man tror kommer växa med ca 100 % i år, säger Niklas Knöppel, VD Solelgrossisten.

I Sverige kommer bara ca 0,2 % av den producerade elenergin från solel. I Danmark är andelen den 10-dubbla (ca 2 %) och i Tyskland ca 7,5 %. Potentialen är alltså mycket stor.

– Vår idé – att vara en komplett B2B-expertgrossist med alla de ledande varumärkena inom de olika produktkategorierna –  har tagits emot på ett fantastiskt sätt av marknaden och vi tar nu in externt kapital för att möta efterfrågan. Vi kommer inte klara att växa i samma takt som hittills bara av egen kraft, fortsätter Niklas Knöppel

– Vi kan givetvis bestämma oss för att växa långsammare helt organiskt, men det skulle kännas helt fel att inte försöka ta den möjlighet som vi nu har.

Solelgrossisten har valt att söka nytt kapital genom crowdfundingbolaget Pepins, som står under finansinspektionens tillsyn och som arbetar just med finansiering för onoterade bolag. Här kan vem som helt investera från 500 kronor och uppåt.

– Eftersom vi lagt vår investering hos Pepins, är det möjligt för alla att delta. Det är särskilt roligt att flera av våra återförsäljare och partners valt att investera i oss, för vi gör ju den här resan tillsammans med och för dem, avslutar Niklas Knöppel.

Läs mer om att investera i Solelgrossisten här:

Scroll to Top