Solel Balanstjänst

Anslut dig till Solel Balanstjänst och tjäna pengar på ditt batteri!

Nu lanserar vi vår nya tjänst Solel Balanstjänst! Genom Solel Balanstjänst ansluter du ditt batteri till CheckWatts virtuella kraftverk, och får betalt för att hjälpa till att balansera elnätet. Det virtuella kraftverket länkar samman batterier och erbjuder stödtjänster till Svenska kraftnät.

Vad är en balanstjänst?

För att säkerställa att elnätet alltid är i balans och har rätt frekvens handlar Svenska kraftnät upp olika typer av stödtjänster. Ett nätverk av flexibla energiresurser hjälper till att hålla elnätet stabilt. CheckWatts roll är att fungera som en aggregator som kan buda in på de olika stödtjänstmarknaderna med deras sammanlagda resurser. Genom att ansluta sitt batteri till CheckWatt kan hushåll, bostadsrättsföreningar och företag få betalt för att bidra till elnätets stabilitet. Vår nya tjänst Solel Balanstjänst möjliggör sammanlänkning av batterilager över hela landet, så att de tillsammans kan leverera dessa tjänster till Svenska kraftnät. 

Hur funkar det?

Genom vår nya tjänst Solel Balanstjänst ansluts ägaren batteriet till CheckWatts virtuella kraftverk. Ägaren behöver själv inte göra något efter att batteriet anslutits. CheckWatt använder sedan batteriet som en resurs tillsammans med de andra aggregerade resurserna, och kan därmed buda på svenska kraftnäts stjödtjänstmarknader. Ägaren till resursen kan följa användningen av batteriet i appen Energy in Balance och se de ekonomiska resultaten. 

Hur mycket kan jag tjäna på mitt batteri?

Ersättningen utgår för tillgängligheten av batteriet och hör alltså inte ihop med den faktiska användningen av resursen. Använd räknaren nedan för att se din ersättning.

Hur går det till?

Ansök

Ansök om att bli ansluten till Solel Balansering via vårt formulär här nedan. Vi återkommer till dig inom 1-2 arbetsdagar. 

Undersök

Vi undersöker dina/batteriägarens förutsättningar för att ansluta till tjänsten 

Anslut

Vi ansluter ditt/ägarens batteri till CheckWatts virtuella kraftverk. 

Tjäna pengar

Tjäna pengar och följ produktionen – ditt batteri fungerar nu som en resurs på stödtjänstmarknader

Ja tack, jag vill veta mer om Solel Balanstjänst!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Jag är
Rulla till toppen