Lagra_solel

Skrivet den 25 mar 2020

Nyfiken på att lagra solel i batterier?  Kolla in våra paketlösningar.

Allt fler är nyfikna på det här med energilager till sin solelsinstallation. Att kunna lagra energi så att man använder egen el även när det är mörkt. Eller att kunna ha el för basfunktioner även om strömmen går. Eller om byggnaden ligger långt från nätet. Eller för att hålla nere max-säkringen. Vi har satt ihop smarta och spännande paket med allt från rack till batterier som gör att du kan erbjuda dina kunder riktigt smarta, lättinstallerade och utprovade system.

Intresset för energilager och ”husbatterier” är stort just nu. Att investera i energilager är bra både för den enskilde och samhället. Den enskilde kan bättre utnyttja solenergin genom att lagra när solen skiner och använda när det är mörkt eller mulet. Med våra lösningar finns det också möjlighet att att skapa en off-grid lösning – att ha tillgång till växelström för grundläggande funktioner även om det skulle bli strömavbrott. Det går även att använda batteriet som ”boost” för att kunna hålla nere säkringsstorleken: så snart effektuttaget går över en viss nivå är det batteriet som ger en extra knuff.

Även för samhället i stort, och elnäten i synnerhet, är det en fördel med små lager ”ute på nätet”. Det bidrar bland annat till att stabilisera frekvensen och skapar också en riskspridning. Detta har gjort att staten ger bidrag på upp till 60% eller max 50 000 kronor till den som driftsätter ett energilager under 2020.

läs mer om statens bidrag här:

Hybridväxelriktaren – hjärtat i systemet

Beroende på vilka funktioner du eller din kund vill ha i sin anläggning kan den se ut på olika sätt.

Men du behöver alltid en så kallad hybridväxelriktare och en energimätare som gör att du kan styra flödena mellan solpaneler, nätet och batterierna. Vi har hybridväxelriktare från GoodWe både för den som installerar energilager samtidigt som en ny solelsanläggning, och för den som gör en installation i efterhand (retrofit). Alla GoodWe hybridväxelriktare säljs kompletta med energimätare och kablage.

Tänk på att du inte behöver en större hybridväxelriktare än vad du behöver kunna ta ut effekt ur batterierna. Bäst ekonomi får du om du avsätter ett antal panelsträngar och anpassar en del av systemet för energilager. Till resten av systemet kan du då använda en ”vanlig” växelriktare.

Läs mer


Powercube-X – smarta paket

För att göra det enkelt att erbjuda dina kunder energilager och off-grid lösningar har vi satt ihop färdiga paket med GoodWe hybridväxelriktare, energimätare, kablage och kompletta energilager från Pylontech – Powercube-X.

Paketen består av rack, batterikontroll, batterier och finns i storlekar från 9,6 til 16,8 kWh med olika storlekar på växelriktaren. Batterierna är i 2,4 kWh moduler på 48 volt och det går att komplettera med fler batterier efterhand (upp till sju batterier per system). Du kan givetvis också förse en solelsanläggning med flera parallella system.

Läs mer om paketen här:

Hör av dig till oss så berättar vi mer och hjälper dig att komma igång med att sälja energilager.

Scroll to Top