Energetica Solpaneler från Österrike

Skrivet den 05 feb 2020

Nu börjar vi sälja Energetica – Europas modernaste solpaneler.

Nu börjar Solelgrossisten sälja Europas modernaste solpaneler – Energetica.
Panelerna både utvecklas och tillverkas i Österrike och produceras i en helt ny fabrik som invigdes så sent som i september 2019.
Äkta ”high-end” paneler med inbyggt skuggskydd och med en riktigt bra prisnivå.

Energetica i Österrike är Europas modernaste tillverkare av Solpaneler. I företagets nya helautomatiserade fabrik på 63.000 kvm arbetar idag ca 100 personer. Fabriken drivs helt och hållet av egenproducerad solel som även lagras i batterier och produktionen är helt CO2 neutral. Produktionskapaciteten är ca 1GW/år.

– Det är riktigt kul att kunna erbjuda Europa-tillverkade paneler av allra högsta klass, säger Niklas Knöppel som är teknisk chef hos oss på Solelgrossisten.

– Produktionen i Österrike gör också att panelerna får en låg total klimatpåverkan när man slår samman produktion och transporter. Det är en mycket viktig faktor inte minst i många offentliga upphandlingar.

Trots att fabriken är ny har Energetica lång erfarenhet och har bland annat utvecklat specialprodukter för olika ändamål.

Kvalitet in i minsta detalj

Senhösten 2019 tog testade vi panelerna från Energetica på en installation på 10 kW som utfördes av Holje El i Olofström.

– Det var verkligen en positiv bekantskap, säger Magnus Persson som är installationsansvarig på Holje el.

– Det kändes direkt att det här var kvalitet ut i minsta detalj. Man känner det redan på förpackningen att ”här är ett företag som bryr sig om detaljer”. Kablar, kontakter, material – allt känns påkostat och välgjort. Jag känner att de är väl i nivå med de allra dyraste panelerna på marknaden – men till ett förvånande bra pris.

Energetica produktion i Österrike

Inbyggt skuggskydd

Energeticas paneler har all elektronik integrerad i själva panelen och ingen konventionell kopplingsbox. Det minskar risken för att fukt ska tränga in. Dessutom har de företagets egenutvecklade lösning för skuggskydd som standard – e.ISP.
e.ISP är en typ av ”light-optimering” som släpper förbi energi så länge panelen inte är helt i skugga.

Du kan se mer om tekniken här:

– De fungerar verkligen bra i partiell skugga, säger Magnus.

– Jag upplever också att de producerar i lägre ljus än andra. Jag har jämfört med andra installationer i samma område och upplever att Energetica-anläggningen producerar tidigare på morgonen och senare på kvällen.

Vi har tagit in Energetica e Classic M 315 W. En 60-cells panel med 12 busbars, svart ram och vitt bakstycke.

Klicka här för att se just ditt pris (OBS – ditt netto-pris ses bara efter inloggning. Utan inloggning visas rek utpris.)

Scroll to Top