Tips-kalkylatorer

3 tips på gratis kalkylatorer för montagematerial

3 tips på gratis kalkylatorer för montagematerial
Tips-kalkylatorer

Här får du 3 tips på kalkylatorer för montagematerial som du kan använda vid projekteringen.

Vi får in många frågor varje vecka från kunder som undrar om vi kan ge tips på bra kalkylatorer för att få fram rätt dimensionerat montagematerial. Vi är i en bransch med stor utveckling, vilket gör att många är nya inom branschen och då hjälper vi gärna till att tipsa om bra verktyg.

Det vi vill lyfta är gratis verktyg från olika tillverkare av montagematerial som tagit fram egna kalkylverktyg där just användaren kan få fram en materiallista anpassat utefter:

  • Taktyp
  • Vindlast
  • Snölast

Använder man sig av de här verktygen så får man hjälp med en korrekt utförd projektering hur installationen blir både säker och hållbar i alla väder. Solelgrossisten rekommenderar att ALLA utför en ordentlig kalkyl med hjälp av någon av dessa verktyg, det är en oerhört viktig del i en projektering av en solelanläggning. 

ESDEC
https://eu.esdec.com/sv/kalkylator/

Novotegra
https://www.novotegra.com/en/system-planning/system-configuration

Weland
https://solpanelsfasten.welandstal.com/

För markställningar har vi tagit fram paket från TreeSystem och MAPAB som redan är utformade för att klara av 26m/s och för snözon 2.5 i icke havsnära områden. Dessa hittar ni här.

Är det så att ni själva känner att ni skulle behöva få hjälp med projektering av en större kommersiell solelanläggning så är ni välkomna att ta kontakt med oss gällande det. Du kan läsa mer om vår tjänst här och även skicka in en intresseansökan, läs mer på hemsidan.

Rulla till toppen